Wednesday, April 22, 2020

22. aprill - kui lõigata ei oska, kasuta guuglit!

BBOs mängimine võimaldab vahepeal juhtuda veidratel asjadel. Mängisin ühepoolses pakkumises 4 ärtu lepingut: 

♠S3
♥KS75
♦T6
♣KE963

♠7542
♥ÄT93
♦ÄE
♣ÄS7

Sain ruutu avakäigu (kolmas käsi mängis kuninga) ja tuvastasin, et leping on täiesti “lambikas” - tihide arv sõltub lihtsalt sellest, kummast käest trumpemand maha lõigata. Ühtegi vihjet ei ole, trumbi kvaliteeti jagub (kui ärtu pole 5-0) ja üldse on üks igav leping.

Seejärel tuli mulle meelde, et Barry Crane’il (tüübil, keda peetakse läbi aegade üheks parimaks maksikamängijaks, aga ta mõrvati juba ca 35 aastat tagasi) oli kunagi mingi ebausk, kuidas lõigata emandaid. Ja siis tegin asja, mis muidu laua taga oleks inetu (no sõltub muidugi, kellega ja kus mängida) - guugeldasin. 
Leidsin lahenduse: kui emand on puudu kallismastis, siis on see soldati ees, kui odavmastis, siis soldati taga. Seega mängisin trumpässa ja jätkasin üheksaga, ning kui eest mängiti väike, lasin läbi. Oligi õige, 11 tihi.

Tegelikult kunagi tegi meie vastu Tenn sarnase manöövri - mediteeris samuti emandat ja talle helistas samal hetkel Tammel. Tenn küsis (meie nõusolekul) Tammelilt, kas lõigata minult või Leolt, aga kuna ta oli Tenn, siis tegi ikkagi teistpidi, kui talle oli soovitatud. Ebaõnnestunult


Lugusid Barry Crane’ist on mitmeid, see mille otsa mina sattusin, on siin: https://bridgewinners.com/article/view/grant-baze-on-barry-crane/

No comments:

Post a Comment