Sunday, August 11, 2019

11. august - variatsioonid sisseviskesundide teemal

Sain Mirjamilt sellise jaotuse, Viljandi turniirilt.


Nagu näha, lahtise kaardiga seisab Westi käest 6NT, kuna ärtust on võimalik saada 3 tihi ja millised on viimased viis kaarti, mida Nord hoidma peab (mängujärjekord tuleb ajastada nii, et käik jääb Westile) - kui ta viskab paja kolmeseks, siis hoiab Ost neljast pada ja kuningas lõigatakse maha ja kui viskab ruutu ässa singliks, kukutatakse see alla ja lõigatkse ikkagi pajakuningas maha (Osti viimased viis kaarti on siis kolm pada ja kaks ruutut).

Iseasi, kas sellisesse 6NT-sse jõudma peaks (pigem ei), aga Mirjam sai mängida seda Osti käest, kui Nord oli pada vahele pakkunud ja pakkumine natuke lappama läks (muuhulgas oli Süd kontreerinud kuut ärtut).
Ruutukäik tapaks lepingu kohe, aga arusaadavalt käis Süd välja pajaüheksa - ning nüüd tekkis väljamängijal šanss - tänu sobivas kohas paiknevale pajakuuele.

Kuidas siis peaks käima mäng: üheksa tuleb ära katta ja kuningas ässaga võtta. Järgmiseks ärtuemanda, mis kaetakse ja uus pada - ning Nord peab sinna 87-st vahele panema. Nüüd uus ärtu üheksa alla ja ärtusoldat (käest ruutu) ning ristid lõpuni, kuni tekib kolme kaardi lõppseis, kus Ostil on pajas T6 ning ruutu ning Nord peab viimase risti peale leidma äraviske. Kui ta viskab ruutu ässa singliks, siis leiab ta 12. tihil käigul paja 75-st laua kahvlisse, kui ta aga viskab ära paja, siis Osti pajad teevad.

Kahjuks laua taga väljamängija siiski võitvat plaani ei leidnud, kuid saadud inspiratsioon lubas tal mõned jaod hiljem ühe teise lepingu sisseviskesunniga realiseerida!

No comments:

Post a Comment