Friday, June 27, 2014

28. juuni

Siin on mu lubatud „juhtub ka tugevatel“ jaotus.
EMi 10. voor, jaotus nr 9 matšis Monaco-Saksamaa. Geir Helgemo istus Südis (avab Nord, EW tsoonis) sellise kaardiga:

♠EST63
♥96
♦Ä976
♣Ä9

Partner avab 2♦ (Multi) ja PPV pakub 4♣ (Leaping Michaels, kallismast täpsustamata). Helgemo passis selle, ilmselt lootes, et partneri mast on ärtu ja tal on võimalik 4♠ ära kontreerida. Nüüd aga tuli Westilt 4♦ (küsib kallismasti) ja Ost pakkus 4♥!

Nüüd pidi Helgemo otsustama, kas tegemist on hirmsa klapi- või hirmsa ebaklapijaoga. Ja arvestades asjaolusid, tundus tõenäolisem hirmus klapp. Lõppeks on tal ärtuduubel ja vastase pakkumise valguses mahub partneri kätte pigem pikk pada, mitte pikk ärtu. Seega lendas ta 4♠-ga peale ja nagu mu jutust ilmselt aimata võis, oli jagu selline, et kui tolm hajus, võis sakslaste märkelehelt leida 1100-se kirje:





1 comment:

  1. Ootasin midagi hullemat kui su blogist lugesin, et Helgemo eksimusest tuleb päeva jaotus.
    Arvan, et oleksin ise täpselt samamoodi pakkunud lõppseisus, eeldusel, et kontra EI oleks PVP, vaid puhas trahv. Kuid prob eksimus tehti varem, e otsus 4c puhul. Kui passida ja loota 4S kontreerida, siis tuleks ka peale 4d -> 4H passida või tuleks kohe 4c peale pakkuda "midagi", mis oleks PVP (näiteks 4H), mida mina "tagantjärgi" oleksin teinud. (juhul kui partneril pajad, siis ma tahan igaljuhul 4S mängida, juhul kui partneril on ärtud, siis ikkagi 4h võib olla okei 4c/ 5c vastu) (vastastel ju enamvähem 100% 5-3 ristiklapp)

    ReplyDelete