Tuesday, February 9, 2010

9. veebruar

Kohe esimeses võistkondlike meistrikate matšis sisaldus järgmine elajalik jaotus:



Tüüpiliselt avas Nord 3♦ga ja Süd pidi pakkumise kuidagi suurde slämmi vedama, mis aga ei olnud sugugi lihtne – 16st paarist kahe liiga peale sai sellega hakkama kolm, kellest üks paar avas pakkumise 3NT-ga, näidates ÄKEt. Kui partnerile selgus, et tegu on ruutu- mitte ristimastiga, ei olnud seitsme pakkumine just eriti keeruline (maksikal tuleks äkki pakkuda 7♥?).

Üks variant oleks küsida kohe keycarde ja kui partneril on neid kaks, siis eeldada, et need on pigem ♦ÄK, mitte ♣Ä ja üks ruutu tippudest ja panna 7 ära. Lisavariant on, et kui partneril on ♣Ä ja ♦KE, siis tuleb vastuseks 5♠ ja kuna partneril ei saa olla ♦ÄKE (ta avaks gämblinguga), siis piirduda väikese slämmiga.

Teine variant on teha mingi Exclusion Blackwood ristiga, aga nagu ma paar postitust tagasi ütlesin, on see üks väga libe teema, eriti ähmastes seisudes. Ma tean, et ühel laual kulgeski pakkumine 3♦ - 5♣, kuid kuna tõkestajal oli supertoetus (enda mastis ÄK ja partnerile Sxx toeks), siis peale pingsat arupidamist jäeti asi läbi passimata ja tõsteti 6♣sse, mille partner 6♦sse parandas.

Kolmas variant on kuidagi pikemalt pakkuda, nt. 3♥ga alustades (kui see on naturaalne ja sundiv) või 4♣-ga (kui see on cue), kuid selle käigus võib selguda tõsiasi, et kui partneril ♦Ä pole (või ruutus on kaduja), siis võib pada käik lepingu ära tappa. Nojah, on ju veel võimalus alustada 3♠-ga (naturaalne ja sundiv), siis seda käiku ilmselt ei tule.

Igatahes otsustas mu partner 3♦ avangu peale lihtsalt kohe 6♦ täis panna ja selle lepinguga erilisi probleeme ei olnud, sama toimus ka enamustes teistes laudades. A-liigas mängiti kaks korda seitset ja kuus korda kuut ruutut. B-liiga tulemused olid märksa huvitavamad – kaheksa kirje seas olid esindatud nii suur slämm (1x7♦), väike slämm (3x6♦, 1x6♥), geim (2x4♥) kui ka osamäng (1x1♥)! Tegelikult oli turniiril veel üks jaotus, kus B-Liigas kaheksa kirje seas kõik need neli varianti olemas olid. Vähemalt ei olnud keegi passiringiga hakkama saanud.

1 comment:

  1. A/B-liiga jagusid puurides just mõtlesin, et oleks huvitav teada kuidas mõni ekspertpaar seda jagu pakkus:)
    Pihlaga jõudsime kah järeldusele, et pärast 3D avangut on Risti pakkumine üks segane teema.

    ReplyDelete