Thursday, February 18, 2010

18. veebruar

Jälle jaotus A-Liigast (ega meil seal kõik ka halvasti ei läinud): partner avab esimeselt käelt odavas kalli vastu 3♥ (kas kuuene hea kvaliteediga mast või siis seitsmene suvaline) ja sul on käes suurepärane kaart, kuid kahjuks ilma erilise toeta:

♠Ä4
♥5
♦ÄK5
♣ÄES9752

Tundub, et kui peaks mingi geimi valima, siis ilmselt 4♥, kuna padakäigu korral võib 3NT-s haprasti minna ja 5♣ võib ka kolm tihi kaduvaks osutuda (tegelikult ei ole ka mingit garantiid, et 4♥ välja tuleb). Tagatipuks otsustab vastane enne sinu pakkumiskorda kallis tsoonis 3♠ vahele öelda.

Kuigi trumbis erilist vastumängu ei ole, otsustasin loota paremat ja anda 3♠-le kontra - ehk laekub 200, heal päeval isegi 500 ja kui see leping peakski välja tulema (ei ole üldse võimatu), siis võib end lohutada sellega, et kui vastane kunagi ühtegi kontreeritud lepingut ei võida, siis kontreerite liiga vähe!
Kogu jagu oli järgnev:



ja pakkumine ei lõppenud mitte 3♠-s kontraga:
E_____S_____W_____N
3♥____3♠___DBL___3NT
DBL___4♠___DBL___Pass . . .

Nordi 3NT pakkumine sai partnerilt karmi kriitika osaliseks: „Ega ma Soosõrv ei ole, et kui ma kolmandal korrusel kallis tsoonis pakun, siis mul peaks avangujõud olema!“

Minu arvates oli see küll täiesti loogiline pakkumine – kui padad ikkagi peaksid kehvasti olema, võib 3NT olla väga kergesti parem leping või isegi välja tulla, miks peaks eeldama, et partneril on lihtsalt seitsmene KES ja mitte midagi muud? Praegu muidugi töötas 3NT pakkumine väga kehvasti ja lõppkokkuvõttes andis meile täiendavad 300 punkti – 1100 800 asemel.

Teises toas käis asi kah veidraid radu pidi. Seal avas Ost Multiga ja Süd võttis vaevaks tõket tõkestada 3♠-ga (mida Nord Ostile seletas, et süsteemselt on see 12-16 kuuese mastiga ja tõenäosus, et see nii ka on, on ca 10%). Mis täpselt edasi toimus, seda ma enam ei mäleta, aga legendid räägivad, et EW läksid 4♥ kontra pealt (690) 5♣-sse kontraga (650) ja NS pääsesid tänu meie lauas toimunule kerge ehmatusega.

Lõbusaid lugusi juhtus mujalgi saalis, minuni jõudnud kuulduste kohaselt olevat korra West partneri 2♥ või 3♥ avangu peale 5♣ hüpanud, mida Ost oli Exclusion Blackwoodina seletanud ja pakkumine lõppes 5♥ , mis samuti välja tuli.

4 comments:

  1. Lauri, kuidas kommenteerid üle kolme ärtu 3S pakkumist, mis teie lauas toimus? Kas oleksid ise sama pakkunud või passinud? (Ma arvan, et ma ise passiks esimesel ringil, aga pärast vastase tõstet 4 ärtusse roniks ehk ikkagi rõõmsalt 4 pajaga trammi alla.)

    ReplyDelete
  2. Hmm, tsoonsus on muidugi trammi alla ronimiseks ebasoodus... võibolla siis oleksin suutnud lõuad üldse koomal hoida ka.

    ReplyDelete
  3. Mis ma ikka kommenteerin - elu on õpetanud, et see on see koht, kus ükskõik mida sa teed, tuksi läheb niikuinii. Kui sa pakud, on jagu nagu praegu ja sa leiad trammi, kui sa ei paku, tõstab vastane 4 ärtut ja võidab topeltgeimi :)

    ReplyDelete
  4. Meil läks pakkumine nii: vastane avas 2♦ (multi), Erika 3♠ (lubab head masti, mitte aga väga head lehte), Westilt 4♥, ning selle talastasin profülaktika mõttes ära. Uskusin, et partneril on keskmiselt 10 punkti 6-se mastiga ning meil on kaitses kallismastides ~3 tihi ja odavates kah mõni. Ületihi ja -690 muidugi rõõmsaks ei teinud. Aga vähemalt ei parandanud Erika lepinguks 4♠ ja -1100, nagu ma pärast jao lõppemist tal teha soovitasin (kaitsetihide puudumise tõttu) :P

    ReplyDelete