Friday, May 6, 2011

6. mai

Kui hea võib üks leht olla peale partneri avapakkumist? Eile oli mul igatahes 26 toetuspunkti – Maarja avas 1♠ ja mul oli:

♠ÄESx
♥Kx
♦ÄKExx
♣Äx

Ei hakanud pikalt venitama ning pakkumine sai lühike ning konkreetne:

1♠ - 4NT
5♥ - 7♠

Oleksin võib-olla võinud ka 2♦-ga alustada, et üritada Maarjalt välja peilida kolmene ruutu (sellega ta küll kohe toetada ei saa, aga pärast võin teha 2NT relee ja siis ta peab oma kolmese ära näitama), aga pelgasin natuke, et lõpuks võib tekkida probleeme trumbimasti identiteedis (kas nt. 1♠ - 2♦; 2♠ - 2NT; 3♦ - 3♠ tähendaks, et „hakkame pada mängima“? - mitte et ma sellisel juhul antud trumbiga mängida tahaks, aga ässasid küsida see-eest küll). Võib-olla oleksin võinud peale 5♥ vastust 5NT-ga kuningaid küsida (sest kui Maarjal on ♣K, siis on meil 12 tihi ka NT-s olemas ja pea see kolmeteistkümneski ei tule (tal võib olla mõni emand või ♦S või ruutu tuleb kotti), aga ei viitsinud. 

Maarjal oli
♠Kxxxx
♥ÄESx
♦xx
♣Ex

Nii et lõpplepingut ükski mu lähenemine muutnud ei oleks, kuid 13 tihi oli NT-s täiesti varrest. Nii veider kui see ka ei ole, andis 7♠-gi meile maksi (mis räägib muidugi Luxi klubi tasemest slämmide pakkumisel). Kõik kolm ülejäänud paari olid mänginud trumbita – üks kuut, teine nelja ja kolmas kolme!

Kuude trumbitasse jõuti nii, et paar ilmselt ei mänginud RKCB-d ja peale 1♠ - 2♦; 2♥ - 3♠ alanud pakkumist küsiti 4NT-ga ässa, saadi üks ja 5NT-ga küsiti kuningaid – saadi samuti üks, kuid olemata kindlad selle identiteedi suhtes, piirdus tüüp 6NT-ga.

Kolme trumbitasse jõudmine oli veel koomilisem: 1♠ - 2♦; 2♥ - 3NT. Selle seletuseks oli see, et minu lehega istunud tädi ei pannud tähele, et partner oli avanud (no sa ju ei eelda, et keegi piiksatab, kui sul selline loom käes on; vähemalt mitte Luxis) ja avas oma teada ise Prantsuse Standardi geimi sundiva 2♦ avanguga, ning partneri „negatiivi“ peale pani lihtsalt geimi täis. Laud võis talle mõnevõrra pettumust valmistada.

Kuidas jõuti 4NT-sse, seda ma ei tea, aga ma kujutan ette, et seal vaatas avaja pakkumist valesti ja kujutas ette, et partner pakkus 3NT.

4 comments:

  1. Väga huvitavad pakkumised :), aga et need kõik karjakaupa ilmnevad ... kas Luxi klubis on hämar, pikad lauad või liiga palju segavaid asjaolusid?
    Omakogemustest veel, et teinekord, kui kaardite kujundus on ebatavaline olnud, siis see on ka segadust põhjustanud.

    Seega oli õige otsus kohe 4NT pakkuda ("pärast lühikest mõtlemist ja ilma lätsuta") ning mitte jätta midagi juhuse hooleks!

    ReplyDelete
  2. Pildipunkte ma sain küll kõigest 23, aga ega ma väga täpselt tea mida "toetuspunktide" all silmas peetaxe kah.
    Endal on kah tegelikult kujunenud välja harjumus (või peax seda siiski laiskusex nimetama) et väga suurte punktide korral ei vaevu neid enne kokku lugema kui keegi just konkreetselt küsima ei tule.
    Nagu praeguse lehegagi - hulga vähem kulub näppe/varbaid kui loendada kadujaid, mida siis peale partneri avangut on 0.5 pajas, 1.5 ärtus ja 1 ristis

    ReplyDelete
  3. Toetuspunkte hakkasin kunagi ammu lugema Laanemäe õpiku järgi:

    Toetuspunktid = pildipunktid + jaotuspunktid + üleliigsete trumpide (alates 9-st) punktid.

    Kui trump on neljane, siis on singel väärt juba 3 ja renoo 5 punkti. Võib-olla oli veel miskit.
    Kallismastigeimiks oli vaja ca 26-27 TP jne (ega ma enam kõike ei mäleta kah)

    Meetod on ses suhtes väga sarnane "Law"'ga, et ei näe väga fancy välja ja kaardihinnangut ei asenda, kuid see-eest on lihtne kasutada ja hoiab ära suuremat sorti lolluste tegemise.

    ReplyDelete
  4. Lisan veel toetuspunktide lugemise kohta:
    Lisa iga pildi eest trumbimastis +1 toetuspunkti, kui trumbimasti pildipunktide arv ei ületa 4.

    ReplyDelete