Monday, May 2, 2011

2. mai

Tuleb jälle paus ületada. Vahepeal pole ise kordagi mänginud, kuna üle-eelmisel neljapäeval oli lihavõtete puhul Luxi klubis paus sees ja eelmisel ilmselt magati lihavõttepohmakat välja – kohale tuli vaid 7 kätt ja klubi jäi ära. Ning kuna meil on vaid üks netiühendus, siis on see õhtusel ajal Maarja poolt okupeeritud ja päevasel ajal pole keegi mängimise vastu huvi tundnud, seega pole olnud ka kuskilt jagusid võtta.

Nädalavahetusel toimusid Vilniuses Balti karikavõistlused  - 2 tiimi Eestist, Lätist, Leedust, Soomest ja Valgevenest. Eestist pidi esialgse kava järgi minema A-Liiga kaks parimat – Druva ja Rakvere. Rakvere tiim olid käpad, kuid kuna Olafil töö segas ja viimasel hetkel tekkis ka Svenil midagi vahele (tõen. samuti töö), siis Druvaga seis nii lihtne ei olnud ja järgmine idee oli saata selle asemel koondis (mina-Leo, Tiit-Max). Selle plaani torpedeerisin peamiselt mina (ei viitsinud hakata Luxist üle Euroopa kooserdama) ja järgmiseks oli rivis pronksi saanud Starmen, mida täiendati/tugevdati Vasjaga. Tulemusi ma kuskilt leidnud ei ole va. Hannes Linnamäe Facebooki kontolt, mis väidab, et Rakvere tiim sai 4. koha ja Eesti oli 2.-3. Nojah, see selleks, viskasin toimuvale laupäeval ka paar korda põgusalt pilgu peale ja tuleb tunnistada, et eriliselt head muljet mulle toimuvast ei jäänud. 

Ühes jaos käis näiteks pakkumine nii (kõik odavas):

W______N______E_____S
1♦_____1♥_____1NT___2♥
3NT____p_______p____DBL
p_______p______4♣_____p
4♦______p….

West-Osti lehed olid järgnevad:
♠ÄS____________♠K76
♥87_____________♥S54
♦KES943________♦T82
♣ÄS7___________♣KT83

Kui pakkumist kommenteerida, siis see ei olnud küll päris minu maitse järgi, aga samas ka mitte väga häiriv. Westi käest oleks ma avanud pigem tugeva ristiga ja pärast defineerinud käe 18-20 NT-ks (kui võimalik), Osti 1NT oli kah natuke vägistamise moodi (pooliku piduriga ja miinimumiga), aga tempode huvides pole ka viga sest 1NT väga hullusti ilmselt lõppeda ei saa, sest vastastel pole kontreerimiseks sobivat rammu ja kui vastased pakuvad 2♥, võib partner võidelda, kuna ta teab, et mingit jõudu on. 3NT oli normaalne pakkumine ja nüüd oli Ost peale kontrat sisse visatud – ta näeb, et partner arvestab piduriga, mida pole aga paraku kuskilt võtta. Seega 4♣-sse põgenemine oli täiesti asjakohane (Westi 3NT lubas emba-kumba odavat (nende 2♣ on kallid) või isegi mõlemat) ja West kas raalis välja, et ilmselt ei ole partneril pikka ristit (äkki 2♣ 1NT asemel olnuks NF) või teda lihtsalt ei huvitanud ja parandas lepingu 4♦-sse – nii et lõppleping sai igati talutav – ära läheb kaks ärtut ja trumpäss ning üles tuleb leida emb-kumb must emand.

Avakäiguks tuli ♠10 ja nüüd hakkaski esitus teemal: „Kuidas sina matši mängima ei pea“. Väljamängija tahtis pealtnäha õnnetut avakäiku maksimaalselt ära kasutada ja võttis ära oma kaks pada, läks ♣K-ga lauda ja viskas ♠K-le ära ühe oma ärtukaduja. Paraku Nord lõi seda ja endiselt tuli loovutada ärtu ning trumpäss ja nüüd sõltus lepingu saatus ♣E leidmisest. Seekord oli jumal lätlane (ja minu arvates täiesti õigustatult) – seda ei olnud võimalik enam kätte saada ja nii oligi ladvaleping sundimatu elegantsiga taha mängitud.

See mänguplaan (kui seda nii võib nimetada, ilmselt haaras autopiloot ohjad enda kätte) oleks olnud normaalne maksipaarikal, kuid matši mängides oleks pidanud lepingu lihtsalt kindlustama ja teise tihisse trumpi käima – nüüd läheb leping taha ainult väga veidrate istumiste korral (ja siis ei oleks niikuinii midagi teha), sest isegi kui vastane kasseerib sisse oma kolm punast tihi, kaob risti hiljem padakuningale ja emandat ei ole tarvis mõistatama hakata. Isegi padaässa deblokeerimine ja trumbikäik oleks olnud parem (kuigi samuti rumal)  – isegi kui kolmas pada kinni lüüakse, on veel võimalik ristit mõlemalt poolt mõistatada. Peale info kogumist selgub siis, et Nordil on 2-5-3-3 ♥Ä ja tõen. emandaga ja Südil 6-3-1-3 ♠E, ♥K ja ♦Ä-ga. Tundub nagu mündiviske koht. 

1 comment:

  1. Ega Südigi pakumine eriti matshilik ole ju. Piisax 3NT läbipassimisest ja kuuest esimesest tihist...

    ReplyDelete