Monday, May 30, 2011

30. mai

Tallinna Festivali võistkondlik lõppes MARUPE (Lorencs-Bethers, Balašovs-Bethers) võiduga. Nad veetsid suure osa turniirist esimesel laual, seega õnnestus mul neist esimest paari päris palju näha. Ühes jaotuses said nad hakkama ilusa pakkumisega:

♠T753_______♠ÄKJ9862
♥K__________♥ÄET4
♦Ä65________♦93
♣ÄET85_____♣-

Westis olnud Lorencs avas pakkumise Precisioni 2♣-ga ja selle peale leidis mu kaaskommentaator, et slämmi jõudmine võib olla keeruline. Ei oleks olnud võimalik rohkem eksida – edasine pakkumine käis nii:

2♣________________3♥ (eeldatavasti FG transfer)
4♦ (cue padatoega)___4NT
5♠ (2kc+♠E)________6♥ (tõenäoliselt küsib teise ringi kontrolli ärtus)
7♠

Ilusti pakutud – Lorencs sisuliselt teadis, et padas on neil kümnene klapp, seega tema neljas pada on emandat väärt küll ja Bethers kontrollis veel igaks petteks ♥ olukorra järgi (kui ärtus pole teise ringi kontrolli, siis ei pruugi seitsme mängimine eriline moos olla, sest ristit ei pruugi õnnestuda tegema lüüa ja siis hakkab slämm juba lõikusest sõltuma).

Jagu jäi küll viiki, teises toas tõestasid ka Eesti juuniorid (W = Suluste – O = Tiitsaar), et 2♣ avapakkumine slämmi, veel enam, suurde, jõudmist küll kuidagi ei sega. Nende etteastes nõudis see veel vähem pakkumisi ja nägi välja nii:

2♣________2♦
2♠________4NT
5♥________7♠

Siin jälle teadis Ost, et padaemand on puudu, kuid mast on üheteistkümnene ja seepärast "väga" ei muretsenud, et seal kaduja on. Pakkumine polnud küll nii kontrollitud ja elegantne kui lätlaste oma (ärtukontrollist ei teadnud keegi küll midagi), aga punkte andis sama palju. Lõppeks kui sa oled „underdog“, võid sa südamerahuga ka lõikest sõltuvaid seitsmeid pakkuda, kui sul pole võimalik asju paremini järgi uurida. Hea töö igatahes.

3 comments:

  1. Meie pakkusime nii:
    2♣ - 2♦ (küsib)
    2♠ - 2NT (küsib)
    3♦ - 3♠
    4♠ - 6♠

    Parem käsi sai teada vasaku käe jaotuse ja pani lepingu. Küsitav on, et miks West oma kontrolle cue-bidiga ei hinnanud või miks Ost ässa ei vaevunud küsima.

    ReplyDelete
  2. Ostil peax yx väike ärtu veel olema - 13nes kaart.
    Meil aga "õnnestus" sellise järgnevusega suubuda geimi
    2♣ - 2♦(q)
    2♠ - 2NT(q)
    3♦ - 3♠
    4♣(c) - 4♥(c)
    4♠

    Variante mida teisiti teha oli mõlemalt poolt. Vabalt võib avanud käega veel ka 5♦ cue teha, samuti võib vastav käsi igax juhux veel RKCB teha, kuna 5♠ on isegi kahe ruutu kaduja korral ilmselt ohutu. Seitsme tarvis aga olex avanud käest parem 3♠-i peale 3Nt öelda - mis lubax igas mastis pilte/pidamist.
    Teises toas jäädi väiksesse slämmi...

    ReplyDelete
  3. ok, viga parandatud. Ühel paaril õnnestus geimi mängimisega oma tiimile isegi 12 IMPi sisse tuua kuna nende vastased (kui ma õigesti aru sain, siis enam-vähem otsustatult järgmise aasta naiskoondispaar) jäid mängima 5C. Tee veel partneri mastis cue-bide või voidwoodi...

    ReplyDelete