Tuesday, March 5, 2019

EMi vigade analüüs: 1. matš (Hispaania)

Otsustasin hakata matšide kaupa lahkama, kui palju oleks võinud parema kvaliteediga otsuste ja lihtlabaste vigade vältimisega EMil "kokku hoida". Kuna ma ei tea, mis teises lauas toimus, siis piirdun meie asjadega. Loomulikult kõik, mis ma kirjutan on mu isiklik nägemus, mõni võib-olla ei kvalifitseeru veaks, aga lihtsalt iseloomustab dilemmat laua taga ja kõiki niikuinii enam ei mäleta, aga hakkan neid asju jupikaupa üles riputama.


1. matš Hispaania: 27 IMPi; 6,91 VP
See oli üldse üks mudane mäng, ma ei teagi, kas see (50:50 viik) jäi EMi kõige suureskoorilisemaks matšiks või ei...


 

Pakkumisjärgnevus:
Maarja            Lauri
1♦                    2♣
2NT                 3♠
4♦                    4♠
5♣                   6♠…
Kolmeta, -300.

Segaduse alus: kas 1♦ - 2♣ järgnevus võib sisaldada neljast kallismasti? Süsteemis oli kirjas „vist ei?“.  Sellegipoolest hindan, et Maarja peaks oma kontrollivaba lehega mu 3♠ peale pakkuma 3NT, kuhu siis leping ka sureks, ilmselt 11 tihiga. Teise laua tulemus oli 5♣ täpselt, -600, seda hoolimata ruutusingli avakäigust.
Vahe: 16 IMPi


Maarja avas Nordist 1♦, Ost hüppas 4♥, mina kontreerisin ja Maarja pakkus 5♦, mis läks üheta, -50. Teise toa tulemus oli 3♥ üheta, -50.
Jama alus –kokkulepe: süsteemikaardil on meil kirjas väljavõtukontra 4♥-ni. Mina seda ei mäletanud, Maarja mäletas. Ma ei ole kindel, kas see kokkulepe on mõistlik, aga see selleks. Huvitav, mida ma peaks oma lehega tegema, ilmselt siis passima ja ootama, et Maarja võtaks lühikese ärtuga välja ja kui tal seda ei ole, siis on šansse, et geimi pole. Teine küsimus on, et huvitav, kas Maarja võiks ka passida või mitte.

Vahe: 5 IMPi (see on küll ebaselge, aga oletame, et võtame vastase passi alla ja teenime +100)


Pakkumine – vastased EWst pakkusid ühepoolselt sellise algusega:
                        1♣ (3+)
1♥                   1NT
Ma ei mäleta enam täpset järgnevust, aga vastane mängis 2♦ 9 tihiga, -110. Teise toa tulemus oli 5♦, -2, -200, meil seisab 4♠, kuigi seda võib olla keeruline võita, sest soldat tuleb kätte saada...
Ilmselt oleksime kumbki võinud suu lahti teha, kas siis mina kohe 1♣ peale 1♠ või Maarja esimesel ringil 1NT. Esimesel juhul jõuame ilmselt pajageimi, teisel juhul osamängu; aga isegi kui osamängu jõuame, on see oluliselt parem.

Vahe: 6 IMPi (eeldame, et võidame pakkumise osamängus, aga võtame 10 tihi)


West               Maarja            Ost                  Lauri
1♣ (3+)           3♥                   pass                 4♥
pass                 pass                 5♣                   pass
pass                 5♥                   pass…

Kummalgi väga kaitset ei ole, aga vastase 5♣ läheb kaheta, meie 5♥ sõltub ruutulõikusest, mis ei istu ja läks ka ♠K avakäiguga kaheta. Lisaks mängis Maarja seda jagu sinisilmselt, pärast ♠K avakäiku on suht kindel, et ♦K ei lõiku, seega oleks pärast trumbitõmmet võinud ruutu ässa alla mängida ja väikse ruutu tagasi, aga küllap tädi oleks kuningaga hüpanud. Teise toa tulemus oli -990 (4♥ kontraga ja ületihiga), seega siin ei olnud meie toa tulemus väga oluline.

Vahe: ebaselge.

2 comments:

  1. Viimases jaos on seega teise toa tulemus valesti sees, ületihi ei olnud. See ühest küljest viitab, et tulnuks tulemused pärast matshi hoolikamalt üle kontrollida. Teisest küljest oli mul kogu turniiri peale üks vastane (Kreeka neiu), kes pakkus võimalust bridgemate tulemusi acceptida. Teised toimetasid ise, mulle midagi näitamata. Võib olla Pihlale näidati, seda ma ei tea.

    Indrek

    ReplyDelete
  2. Vabandan, minu viga, meil läks leping kaheta ja teisest toast tuli 790. Ma kuidagi uimase peaga eksisin.

    Mis nendesse bridgemate'idesse puutub, siis sul pole vajadust kogu aeg kontrollida, sest sa saad võtta lõpus (või tegelikult suvalisel ajal) ja vaadata, mis seal kirjas on. Ma ei tea, kas Vampsi süsteem seda lubab. Ma üldiselt küsisin vastastelt, kas nad tahavad näha, keegi ei tahtnud, va. Aronov, kes ise vaatas bridgemate'ist iga jao järel "scores" nupu alt.

    Ja ise ka ei viitsinud vaadata, lihtsalt korjasin pärast viimast jagu bridgemate'i ja kontrollisin kohe, mis seal sees on.

    ReplyDelete