Thursday, February 24, 2011

24. veebruar

Matšis Eesti koondise ja Monte Carlo vahel oli viimases jaotuses väljamängijal probleem.

♠E653
♥8
♦5432
♣ES63

♠K8
♥KE93
♦ÄK
♣ÄK974

Mõlemas toas jäi lepinguks 3NT, kui West oli passinud käest tugeva 1♣ avangu peale 1♥-ga sisse tulnud (kallis odava vastu), kuid avakäiguks hoopis ♦9 käinud (tõenäoliselt ET9 sisereast).

Koondislane läks selle peale ristiga lauda, käis pada kuninga alla ja sellega tihi saades mängis lahti ärtu ning lõpetas üheksa tihiga, montekarliit käis teisel tihil pada vastu laua emandat, mis võeti tagant ässaga ja nüüd pidi Ostis istunud Tiit Laanemäe otsustama, kas üritada lahti mängida partneri poolt pakutud ärtu, kus tal on S62 või käidud ruutu, kus tal oli S6. Peale mõningast mõttetööd otsustas ta ruutu kasuks, mis võttiski lepingu taha, kuna väljamängijal jäi ärtutihi saamata, well done ja 10 IMPi koondisele.

Pealtnäha tundub see tulemus olevat juhuslik kõikumine – kurat seda teab, kummast käest see pada käia tuleb, kuid Vallo juhtis tähelepanu sellele, et ilmselt on siiski parem minna lauda ja käia pada sealt. Peale avakäiku on ainuke reaalne oht lepingule, et ruutu on 5-2, 5-2 pada ei häiri, sest viiene pada saab olla vaid Ostil, kuid kuna ♥Ä on praktiliselt kindlasti Westi käes, võib isegi siis, kui pada jätkatakse, selle kohe ära võtta ja ärtu lahti mängida. ♦E on samuti Westil ja kui tal oleks lisaks veel ♠Ä, siis võiks ta 5-5 jaotusega pakkumise avada. Seega tuleb pada käia lauast, et kindlustada leping.

Ma küll ei ole 100% kindel, et ♠Äx, ♥ÄTxxx, ♦ET9xx, ♣x Karpov-Laanemäe süsteemis avapakkumiseks kvalifitseerub, kuid ta võib seda vabalt olla ja igatahes on point väga hea ja oluliselt parem, kui juhuslikult esimesest ettejuhtuvast käest pada käimine.

No comments:

Post a Comment