Monday, June 11, 2018

11. juuni - eks purihamba väljatõmbamiseks ole teisigi teid...


Lätilt saime seekord küll tappa, aga üldiselt oli mäng suhteliselt okei ja mis peaasi, lõbus. Ühes jaotuses tekitasime olukorra, kus me mõlemad saime kaitses pingutada nagu segased – aga tulime sellest lõpuks auga välja. Selles suhtes on huvitav, et kui me koondise eest mängima hakkasime, siis sellised asjad, nagu partneri kaitsemine sundide vastu jms. olid küll väga algelisel tasemel (kui üldse), nüüd aga kui sellest kõigest aru saab, ei ole ikkagi näha, et tulemused väga paraneksid.

Jagu ise oli järgnev.


N                     E                     S                     W
Karlis              Leo                 Martinš           Lauri
1NT                pass                 2♥ (=♠)           DBL (=♥)
3♦                    4♥                   DBL                pass
4♠                   pass…

Karlise 3♦ oli mingit liiki naturaalne superaccept.

Avakäiguks sikutas Leo välja ♥10, mängisin sellele emanda ja Karlis võttis ässaga. Seejäel tõmbas ta neli trumpi lõpetades Südis ja jätkas ruutuga, millele mängisin teisest käest emanda (tagantjärgi vist ei olnud parim võimalik mõte, aga no pagan temaga). Karlis võttis selle ässaga ja jätkas väikese ruutuga, mille peale Leo transsi vajus ja mul hakkas elu silme eest läbi käima – ma juba nägin vaimusilmas, kuidas Leo hoolimata Karlise ruutu superacceptist minu kätte ♦K-t paigutab. No ja Leo mängiski väikese (minu jaoks arusaamatu, miks, kui mul on ♦K, garanteerib see lepingu tahamineku) ning järsku olid panused tõusnud. Seis oli selline:

            ♠-
            ♥S
            ♦K9
            ♣S42
♠-                    ♠-
♥K763            ♥9
♦-                    ♦ST
♣KE                ♣Ä98
            ♠8
            ♥8
            ♦8
            ♣T74

Lauast jätkati väikese ristiga, mille võtsin risti emandaga. Ja kuigi tundub, et „loomulik“ oleks deblokeerida ka oma teine ristipilt, jõudsin tõdemusele, et see laseks hetkel lepingu välja: selle tihi ma saan, aga siis pole mul muud jätku kui ♥K-♥ - ja Luksil ei ole selle peale äraviset – ta peab loobuma kas ♣Ä-st või ruutupidurist.

Seega jätkasin ärtu-ärtu ning Luks viskas sellele ära oma ♣Ä, üheta. ♣Ä vise hetkel oli küll ebavajalik, kuid mingites seisudes oleks võinud seegi oluline olla (nt. kui tal olnuks ♦S9 või võib-olla mingeid muid ähvardustega kombineerivaid asju). Ning lisaks vabastas see teda murest, et lugeda, mis väljamängija täpselt kätte jättis.

No comments:

Post a Comment