Tuesday, February 26, 2019

26. veebruar - blondiine ei tasu alahinnata!


Norra vastu tuli meil ette selline jaotus:



Ost avas teiselt käelt 2♥ ja ma pakkusin Südist sinna 2♠ peale (võib-olla ma ei peaks, arvestades lehe kontrollivabadust, aga no pekki, mul on pajad ja neid on kuus…). Mu screenmate küsis selle peale partnerilt keycarde, sai vastuse, et neid pole, ja kügeles jupp aega ning pakkus 6♥. Maarja läks selle peale 6♠-ga tõkkesse ja kuna West sai aru, et puuduv keycard on selle pakkumise järgi kindlasti lõikes, tõstis ta panuseid, pakkudes suure slämmi. Võib-olla ma peaks selle vastu tõkkesse minema (kui Maarja eeldab, et väike slämm on -800, aga võib-olla -1100, siis suur slämm on -1100 või võib-olla -1400), sest ma näen, et see ilmselt tuleb neil välja - ♥K on hästi ja ilmselgelt on Westi risti abimast ning minu risti kombinatsioon ons surnud, aga ma ei teinud seda.
Suutsin vastu panna kiusatusele käia välja ♥K ja see jama kohe ära lõpetada, ning panin lauda pajemanda.

Nüüd on väljamängijal kaks plaani: tõmmata ärtukuningas alla, mis on ca 26%: 2-1 jagumine on 78% ja kuningas on kaks korda tõenäolisemalt duublis; või lüüa kolmas risti kätte ja lõigata ärtukuningas maha (see ei tööta 3-0 ärtu korral, sest teine sisek jääb puudu). Tolle plaani tõenäosus peaks olema järgnev: risti 3-2 (68%); ärtu 2-1 (78%); ärtu kuningas lõikes (teoorias 50%, pakkumise järgi 100%) ja kolmene risti ning ärtukuningas samas käes – mida pigem ei ole, sest padu pakkusin kõigepealt mina (ja Maarja passis), seega pigem mul on kuuene pada ja Maarjal viiene, ehk siis see omakorda eeldab, et lõikus oleks kasulik oleks, mul 6-2-2-3 ja Maarjal 5-1-5-2, mis jälle toob kaasa selle, et Maarja võinuks avada 2♠ (muidu võib ju ka ärtuässa lauale panna ja singlile mängida).  Ehk siis, kui eeldada, et ärtukuningas kindlasti on minul, siis on tegu peaaegu võrdsete plaanidega, aga mulle tundub, et tõmme oleks ikkagi parem.

No igatahes otsustas Norra daam, et üritab ilusama plaani peale mängida ja tõmbas ära ristitipud, millele Maarja mängis ♣4-♣3 (minult teadagi kukkus teisel ringil reetlik emand). Seepeale hakkas väljamängija huvi tundma meie süsteemikaardi vastu, leides sealt et pikkust viskame „otse“, vaatas Maarjat ja tuvastas blondid juuksed, vaatas süsteemikaarti, vaatas Maarjat – ja jätkas uue ristiga, üheta!

Teises toas jõudsid Pihel-Indrek sama avapakkumise järel samasse lepingusse, küll ruutukäiguga, ja Pihel ei hakanud keerulisi plaane tegema, vaid tõmbas teisel tihil trumpkuninga alla.

1 comment:

  1. Väljamängija pidi siis põhimõtteliselt mõistatama, kumb teist falskaartis.

    Kui sul olnukski päriselt käes ärtus duubel kunn ja ristis kolmas emand, siis oleksite pidanud mõlemad kaitses falskaartima, et väljamängija risti löömise asemel ässa tõmbaks.

    ReplyDelete