Sunday, February 24, 2019

24. Veebruar (II) - mõnikord on Serious 3NT kasulik konventsioon hoopis seepärast, et lubab cue-bide "ajastada"


Mõni jagu sai ka hästi mängitud, isegi kui see juhtus Serbia vastu…



Nagu näha, siis 6♠ on väga hea leping, aga saalis pakkus selle vaid viis paari, nende seas ka meie Maarjaga. Pakkumine käis nii:

                        Pass
1♣                   2♣
2♠                   3♠
3NT*              4♣
4♦                    4♠
4NT                5♣
6♠                   pass…

Kuigi peale partneri passi mul esialgu slämmimõtteid ei olnud, siis 2♣ vastus muutis kõik: partneril kaks kasulikku kaarti ja slämm on halvimal juhul mõnest õnnelikust istumisest. Kuna releetamine mulle siin midagi kasulikku ei annaks, alustasin hoopis naturaalse 2♠ pakkumisega, mida Maarja tõstis. Nüüd leidsin, et kui ärtus jõudu raisku ei lähe, siis tahaks slämmi pressida, aga 4♦ cue-bidi peale läheb pakkumine liiga keeruliseks: partneri 4♥ lubaks ristikontrolli, aga mis ja kas tal ärtus on, on ebaselge. Sestap alustasin 3NT-ga (serious 3NT), eeldusel, et saan Maarjalt 4♣ (kui ei saa, pole ka hullu, kiire signoff 4♠-s), teen 4♦ ja seejärel kui ta pakub 4♥, panen pidurit, kui aga 4♠, lähen edasi, sest partneril pole ärtukontrolle.
Pakkumine läkski nii (siin oleks muidugi väga hästi toiminud „Mirjami cue-bid“ – pakutud mastis cue esimesel võimalusel tähendab kaht tipphonööri) ja lauda tulnud leht oli nii ideaalne, et mängida ei olnud enam midagi…

No comments:

Post a Comment