Sunday, February 10, 2019

10. veebruar 2019 - mingi väga veider trumpamissunni variatsioon


Segakoondise treeningul tuli ette järgmine jaotus, mille puhul ma sain poindist aru alles siis, kui GIBi sisse olin lülitanud:



Jäin mõõdukalt kahtlase pakkumise järel mängima 5♥ kontraga. Kaitse õnneks ei alustanud trumbi kokku käimisega vaid tegi pajakäigu ja jätkas pajaga. Lõin kinni ja kuigi trumpe jagub, oli vaja enne löögid lahti mängida. Seega alustasin soojenduseks ruutukäigust (eeldusel, et Irenel, kes oli lubanud hunnikut musti, on pigem trumbisingel ja ♣Ä, seega ta teist trumpi ilmselt käia ei saa), Irene võttis selle ässaga ja käis trumbi, millele Hendrik targu oma soldatit ei mänginud. Võtsin selle kätte, käisin risti vastu kuningat ja võtsin uue risti kuningaga, lõin paja kätte ja hakkasin odavmaste edasi-tagasi lööma. Kuna Hendrikul oli võimalik ristile äravise sooritada, siis eelviimasel tihil sai ta ülelöögi oma ♥S-ga ja leping läks kaheta. Kuna teises toas realiseeriti pajageim 12 tihiga, tuli siiski 5 IMPi sisse – aga jagu lähemalt vaadates selgus, et ma sain selle mingil hetkel üheta mängida. Kuidas see sündima pidi, see nõudis põhjalikumat uuringut.

Nimelt selgus lahkamisel, et pajalöögiga alustamine oli viga, kätte tuli lüüa hoopis ristit: seis oli selline (Nordi kaardid olid ebaolulised):

♠-                                            ♠4
♥ÄK8                                      ♥ET97
♦T965                                      ♦-
♣-                                            ♣76
                        ♠S8
                        ♥S
                        ♦KES2
                        ♣-
Kui ma käin ristit löögi alla ja Süd sellele ruutu viskab, löön järgmise ruutu uuesti lauda ja jätkan viimase ristiga – ning selle peale on Süd väga veidras trumpamissunnis:
Kui ta viskab ruutu, löön ta viimase ruutu alla, tulen trumpässaga kätte ja käe ruutud teeb;
Kui ta viskab paja, siis on tal veel kaks ruutut käes, seega saan trumbata ruutut, lüüa paja kätte (ta ei saa äraviset) ja eelviimasel tihil trumbata ruutut, nii et ülelööki ei tule ja viimase tihina kasseerida sisse ♥E!

No comments:

Post a Comment