Tuesday, November 16, 2010

16. november

Eile kiibitsesin õhtu lõpetuseks BBO-s Cayne'i matši ja nägin selles jaos ühte viimase aja veidraimat pakkumisjärgnevust. Ühes toas Ost passis avanguks ja NS jõudsid ühepoolses pakkumises suurepärasesse 6♠ lepingusse (ligi 90% edušanssidega), mis tänu trumbi ebameeldivale istumisele üheta keris.

Teises toas aga avas Ost Multiga ja siis hakkas nalja saama - pakkumine kulges:

 2♦ - pass - pass - kontra
pass - pass - 2♥ - kontra
pass - pass - 2♠ - kontra
pass...

ilmselt otsustas West, et kui 2♦ juba trammi sai, siis partneri masti mängimine ilmselt ei ole hullem, aga igaks juhuks proovis teha 2♥ pvp, et kui partneril juhtub ärtu olema. Nordi kontra kinnitas tema kahtlusi, et ilmselt partneril ikkagi ärtut ei ole ja seega parandas ta (ilmselt endamisi raskelt ohates) lepingu kahte patta ja jäi seda talaga mängima. Üle kahe trumbitihi kuskilt saada ei olnud ja leping keris kuueta, -1700 ja -18 IMPi, 2♥ oleks pääsenud 500 eest, kuigi ka see oleks tähendanud -12. Kui padaäss oleks olnud teises käes, oleks tulemus olnud -2000 ja -11 IMPi (teises toas välja tuleva slämmi vastu).

Tegelikult oleks ta võinud asja päästa sellega, et oleks 2♦ rekontreerinud, peale mida Ost oleks oma ärtu turgu toonud ja see ei oleks pruukinud kontrat saada (ma ei usu, et Nord 2♥ kontrat trahvina mõtles, pigem lisajõudu näitavana ja kui temani jõuab 2♥ - pass - pass, ta võib vabalt hoopis 2♠ pakkuda, või kurat neid täpselt teab) - iseasi kas vastased slämmi jõudnud oleks.

Multi naljad...

No comments:

Post a Comment