Tuesday, October 5, 2010

5. oktoober

Bridž on vigade mäng, aga vahel võib vale mänguplaan väga kergesti õigeks mänguplaaniks osutuda. BBOs togides tuli ette jagu, kus ma ei jõudnud kolmandal tihil ära kiruda oma rumalust avatihil - ma jätsin masti lahti blokeerimata ja seetõttu tekkis mul probleeme lauasisekuga. Selle siseku leidmiseks tuli kõigepealt leida kõvertee ja lõpuks selgus, et see andis mulle ka ebaausa šansi lepingu võitmiseks - millega ka vastane koopereerus. Samas kui ma oleksin algusest saadik mänginud oma teoreetiliselt parima šansi peale (jäädes õigesse kätte ja lõigates kolmandal tihil ruutut), oleks leping ilma erilise pingutuseta lihtsalt taha käinud.


4 comments:

  1. West mitte ei pidanud vajalikuks garanteerida üheta mängu, vaid oli lihtsalt rumal. Et trumbi S10 olid Ostilt kukkunud ja trumpüheksa lauas näha, siis ei saanud Ostil kuidagi neljast trumpi olla. Sõltumata Ostil olevate ristide suurusest (äss, emand, mõlemad neist või mitte kumbki) läheb leping täpselt üheta ning mitte mingil tingimusel rohkemata. Seega lihtsalt (tavaline) mõttelaiskus ja jaotuse mittelugemine Osti poolt. :)

    Vallo.

    ReplyDelete
  2. Sry, äss-emanda või ässa Osti käes olemise korral läheb leping loomulikult kolmeta. Pidasin silmas seda, et kaitsel saadaolevate tihide arv ruutukuninga käimisel on konstantne, ent risti käimisel on võimalik leping välja anda. Seega ristit käies pole võimalik midagi võita, ainult kaotada.

    Vallo.

    ReplyDelete
  3. Kui ma nüüd natuke selle jaotuse peale mõtlen, siis teisel tihil risit lõikamine ei näi sugugi parim plaan, vaid paneb kõik munad ühte korvi.
    Kui risti lõikus õnnestub, siis on leping väljas nii ehk naa, eeldusel, et Ostil pole rohkem kui 2 ruutut. Pärast pada-ärtu elimineerimist ja ruutuga väljaviskamist on lisaks risti lõikusele veel seesama lisashanss, mille vastane nüüd ka üles leidis.

    ReplyDelete
  4. Rumal oli ta muidugi kah, või pigem mõttelaisk. BBOs mängimine tegelt soodustab selliste imelike vigade tegemist - pigem klikiks midagi ära ja võtaks uue jao

    ReplyDelete