Tuesday, November 8, 2011

8. november

Pühapäeval BBOtades tuli ette selline jaotus, kus Pihel jäi peale ühepoolset pakkumist (kõik kallis) väljamängijaks 5♣ lepingus:

♠E82
♥E9843
♦ÄK6
♣S4

♠K76
♥Ä
♦ET
♣ÄK98765

Avakäiguks tuli ♠S, mis võeti Ostist ässaga ja lülituti ümber ruutusse. Nagu näha on leping suhteliselt ohutu, kui trump õnnestub kadujata lahendada, seisab isegi kuus. Samas ei tohi trumbis kaht tihi ära anda – ja et seda vältida, leidis Pihel kena kindlustusmängu, käies käest väikese risti laua soldati suunas! See püüab kinni ETxx-i suvalises käes. Antud juhul oligi risti 4-0 – aga väljamängija ebaõnneks oli neljane Ostil, mis tähendas, et seekord ei olnud kindlustusmängust otseselt kasu.

Huvitav on muidugi veel see aspekt, et tehes trumbis kindlustusmängu, sattus leping ohtu teisel moel – oletagem, et pada oli 6-1 ja ristiemand Westil – siis võib ta sellega ette hüpata ja partnerile löögi anda. Vaakumis tõenäosusi arvestada, siis kindlustusmäng võidab 5% juhtudest ja kaotab vähem kui 2% juhtudest (Westil kuuene pada ja singel või duubelemand ristis, lisaks veel selline utoopiline variant, et need asjad on Ostil, kes lihtsalt esimesel katsel partnerile lööki ära ei andnud). Nii et igatahes ilusti tehtud.

1 comment:

  1. Taoline kaitse tõstab minu meelest küll 6-1 pada tõenäosuse suuremaks kui 2%. Isegi 5% mööda. Mistõttu oleks ise alustanud risti tõmbega.

    Lisaks ei näe ma põhjust, miks peaks risti renood omav Ost jätkama ruutuga, mitte ärtu või padaga teisel tiirul.

    Migu.

    ReplyDelete