Wednesday, November 2, 2011

2. november

Ka kõvadel juhtub äpardusi. Antud jagu mängiti Bermuuda Bowli finaali teise sessiooni (kaheksast) lõpus ja tol hetkel oli Holland USA2-st 15 IMPiga maas. Ning antud jaotus tegi asjad ainult hullemaks.

♠96
♥865
♦K96
♣ÄT753

♠ÄKES752
♥-
♦ ÄES2
♣K6
30,E,-
♠-
♥ÄKST943
♦T874
♣ES

♠T843
♥E72
♦53
♣9842

Ameeriklased pakkusid seda jagu sirgjooneliselt – Ost avas 4♥ ja West keevitas hea õnne peale 6♠ täis. Avakäigul olnud Simon de Wijs otsustas, et tema käib trumpi. Ma pean tunnistama, et mina tema asemel oleks ristiässa tõmmanud ja lootnud, et juhtub midagi head, aga oli mis oli, trumbikäigust ei juhtunud midagi halba (õnneks oli partneril neljas kümme, mitte neljas soldat). Väljamängija võttis selle ja et mitte anda kaitsjatele mingeid signaliseerimisvõimalusi, käis teisel tihil väikese risti laua ES suunas. De Wijs hüppas sinna ässaga ette (Mullerilt ♣9) ja langes transsi. Ning peale pikka mõttepausi ilmus lauale väike ruutu ja nii see leping välja tuligi!
Probleem oli selles, et hollandlased viskavad pikkust pööratult ja de Wijs võttis ♣9t pikkussignaalina (Muller tõenäoliselt tahtis aga näidata, et ta kontrollib ärtut). Nüüd paigutas ta ilmselt väljamängijale ♣Kxx-i ja arvas, et ainuke šanss leping taha saada, on leida partnerilt ♦Ä (väljamängijal on muidu seitse padatihi, kaks ristit, kaks ärtut ja ruutuäss). Ja kuigi see tundus pakkumise valguses võimatu, usaldas ta siiski partneri signaali – post mortemis oleks väga raske seletada, miks ta lepingu välja lasi, kui signaal oleks olnud aus.

No comments:

Post a Comment