Tuesday, June 21, 2011

21. juuni

Praegu käib Poznanis lahtine EM, tuntud ka nime all „rahalüpsi EM“ – st. ei osale mitte rahvuskoondised vaid lihtsalt suvalised võistkonnad (Euroopast või kust iganes), kes osavõtumaksu maksavad. 
Hakkas see pihta Mixed Teamsiga (huvitav, kas Eestis võiks samuti korraldada Mixed Teams MV?), kus playoffidesse, veel enamgi BBO vugraphi, pääsesid nii mõnedki tuttavad näod. Soomlastel (Erkkilä (ex-Nurmi) – Koistinen, Elsinen-Elsinen) oli pingeline matš tiimiga kus olid kolm venelast + Edite Klidzeja (kes on võib-olla ka kuhugi Venemaale kolinud, ma ei mäleta, et teda viimasel ajal siinkandis oleks näinud). Enne viimast jagu olid soomlased ees kuue IMPiga, jagu ise oli selline (originaaliga võrreldes 180 kraadi pööratud):

♠Ä7532
♥ET52
♦E8
♣E3

♠KT8
♥K743
♦T6
♣T764
28, NS tsoonis
♠S96
♥S8
♦S932
♣K952

♠E4
♥Ä96
♦ÄK754
♣ÄS8


Lepinguks oli mõlemal laual 3NT ja Soome kaitse (Tiina Elsinen) alustas ♣6 käiguga (tõen. ülalt kolmas), lauast emand ->♣K ->♣Ä, edasi jätkas väljamängija ♥6-ga, millele hüpati kuningaga ette ja mängiti risti lahti, kuid peale ♥S kukkumist korjas väljamängija oma 9 tihi kotti.

Teises lauas tegi Klidzeja avakäiguks ♣7 (tõen. passiivne duublist) ja ülejäänud avatihi oli samasugune (♣E -> ♣K -> ♣Ä). Ma ei tea, kas emanda panekul on suurt mõtet, kui kuningas on ilmselt taga, aga ega ma tegelikult ka seda ei tea, mis on EW avakäigukokkulepped. Võib-olla võiks selle tihi ka peetada, aga ega padalülituski eriti ei meeldi, nii jäägu see siis nii. Edasi jätkas väljamängija (Koistinen) ♥Ä - ♥9, kuningaga ette ei hüpatud ja kuna soldat sai tihi, jäi väljamängijal lepingu võitmisest üks puudu. Soome kaotas 12 IMPi ja kogu matši kuuega. Valus…

Samal ajal võitles teises ülekandes võistkond Balti (Jankunaite-Šarkanas, Romanovska-Rubins) Lavazzaga (Cuzzi-Versace, Auken-Bocchi) ja seal oli seis täpselt samasugune – enne viimast jagu oli Balti edu kuus IMPi. Lõppleping (3NT), väljamängija ja avakäik olid mõlemas toas täpselt samad (3NT ♣7 avakäiguga). Versace pani lauast väikese ja kolmandal käel olnud Rubins ei raatsinud oma üheksat ära kulutada, mis tähendab, et avatihi võttis ♣8! Selle peale läks väljamängija ♦E-ga lauda ja käis väikese ärtu üheksa alla (et kaitsta oma kahvleid), see võeti kuningaga ja pärast oli väljamängijal aega küllalt et veel ka oma ruututihi lahti mängida ja lõpetada 11 tihiga, nii et tundus, et ka siin võib vabalt juhtuda, et viimase jaoga võitja vahetub.

Teiseski lauas otsustas Šarkanas lauast väikese panna ja kui Bocchi oleks mänginud ♣9, siis tuleks lepingu võitmiseks taas ärtut mõistatada – kuid tema otsustas, et parim šanss lepingu taha ajamiseks on see, et partner käis ülalt neljanda (ÄS87, ÄT87(x)) ja pani kuninga! Väljamängija mängis oma ruutu pikkustihi lahti, kasseeris üheksa tihi sisse ja kaotas küll kaks IMPi, kuid võitis matši, palju õnne!

2 comments: