Sunday, June 19, 2011

19. juuni

Reede õhtul mängisin BBOs kaasa ühe suvalise matši (üks pooltuttav hindu kutsus ja mul oli vaja aega surnuks lüüa). Kolmandas jaos avas partner esimesest käest odavas kalli vastu 2♥ (Muiderberg) ja minu käes oli selline komplekt:

♠ET954
♥9754
♦7
♣T63

Nujah, ilmselgelt vastasel seisab geim ja võib-olla isegi slämm, järelikult tuleb kaaluda mingit diversiooni ja pakkusingi seetõttu 3NT, kavatsusega 4♥-sse taanduda, kui see peaks kontra saama. Paraku sattusin sellise jao otsa, kus vastasel on geimi võitmisega raskusi:

♠ET954
♥9754
♦7
♣T63

♠S762
♥Ä6
♦943
♣ÄE85

♠K8
♥S2
♦ÄKE65
♣KS42

♠Ä3
♥KET83
♦ST82
♣97


Nagu näha, on vastastel risti 4-4 ja ärtu 2-2, seega kui me lööme ärtu lahti, on trumbitas ainult kaheksa tihi tipust – ja viit risti mängides on pada külmutatud, mis tähendab, et me kipume saama ühe ärtu ja kaks padatihi. Määravaks saab see, et ruutut tegema lüües saab ühest käest trump otsa, muidu oleks võimalik avakäik võtta, elimineerida odavad ja visata Südile ♥S-ga sisse.

3NT on siiski suhteliselt lihtsalt võidetav: peale ärtu avakäiku lihtsalt neli ringi ristit võtta – kolmandale võib Süd südamerahuga väiksest padast loobuda, aga neljanda risti peale jääb ta sundi – ta ei saa hoida käes korraga padaässa, ärtu pikkustihi ja ruutupidurit.

Nojah, oli mis oli, meie lauas käis asi edasi nii:


Jällegi tegemist isikliku rekordiga...

2 comments:

  1. Aga kui Süd viskab ärtu T ja 3, kas siis kaitse ei prevaleeri?

    ReplyDelete
  2. Jah, see vist tundub tõesti töötavat (või siis visata 10 ja 8), Süd võib kas tuima näoga kõigepealt ruutut käia (ja lasta väljamängijal kaitse jaoks tihi lahti mängida) või isegi kohe uue ärtu teele panna ja kui Nord omad sisse kasseerib, jääb kõigepealt hoopis Ost sundi! See on ka tõeliselt lahe seis (kuigi mitte nii lõbus, kui laua taga juhtunud)

    ReplyDelete