Monday, April 23, 2018

24. aprill - mõnikord teatab kaardijumal sulle, et "seda matši sa ei võida!"


Nädalavahetusel Balti Karikal saime oma tiimiga 3. koha. Kuigi baasmäng oli korralik, siis kuidagi ei õnnestunud raskeid geime ära võita ega taha võtta; õnneks Sven-Vasja olid viisakas vormis (ja nende vastased mitte nii väga), nii et kokkuvõttes ilmselt peab kolmanda kohaga rahul olema.

Tegelikult arvestatavalt kaotasime me vaid ühe kümnese segmendi, aga selle eest korralikult – 55 jaotusega. Ehk siis vastastel õnnestus kõik, meil see-eest mitte midagi. Mul oleks olnud šansse ainuisikuliselt seda kaotust tunduvalt kahandada, kui ma oleksin kolmes (järjestikuses) jaos õnnestunud otsusega hakkama saanud.

Üks neist oli lihtne väljamänguprobleem:
pärast mõõdukalt optimistlikku pakkumist (vastane tõkestas ristiga viiendale kõrgusele) tuli ära võita 6♠ lehtedega, kui vastane võtab risti ära ja lülib trumpi:
♠Ä9876
♥KS98
♦ÄK4
♣4

♠KES53
♥Ä542
♦ST9
♣5

Ülejäänud kaks olid avakäiguprobleemid:
Avakäik 1:
Sul on teisel käel (odavas kalli vastu) käes
♠ES9854
♥ÄE6
♦97
♣32

Pakkumine:
pass                 2♠                   DBL                pass
3NT*              pass….

*3NT tuli piiiika mõttepausiga, tõenäoliselt vastane mõtles 2♠ trammimisele

Sinu avakäik?


Avakäik 2:
Oled neljas käsi, kõik odavas
♠974
♥52
♦ÄES
♣ES864

Pakkumine:
1♣ (tugev)      DBL (♥♦ või ♠♣)       1♠ (BAL, FG)             3♦ (pvp)
3♠                   4♦                               DBL                            pass
4♠                   pass…
Sinu avakäik?


Väljamäng oli lihtne: ruutu emand peab lõikes olema (on) ja seejärel tuleb ärtu kinni püüda. Selgus, et tuli mängida tõmbele, mina lõikasin ja käisin üheta. Neljast paarist kolm jõudsid slämmi, lisaks minule soomlane kaotas ja hiljem turniiri võitnud leedukas võitis slämmi. Meie vastu olnud rootslased jäid pidama viide patta ja võitsid selle ületihiga…
Nii et kui sa muti maha tõmbad, siis saad -13 asemel +13

Avakäik 1: JAOTUS
Vaatasin, et kuna paja keskmised on niivõrd head, siis käin ikkagi pada, vabalt võib kuskilt kümme pudeneda. See ei olnud hea mõte, lõpuks pidin veel ♥E ära viskama ja säilitama ♥6, et mitte sisseviskesse jääda, kui vastane selle asemel, et oma kümme tihi ära võtta, sisseviskesunniga 11-t kalastama läks (nagu näha, tehniline vorm oli hea).

Teises toas Nord pakkus 2NT mitte kontra ja vastasel polnud raskusi 3NT vastu oma masti käimisega.
Seega: kui sa avakäikuks ärtu (tõen. pildi) lauale poetad, viigistad jao, muidu kaotad 13 IMPi.


Avakäik 2: JAOTUS

Käisin oma partneri teist masti, ehk siis ärtut. Ei olnud hea mõte, vastane võttis oma 10 tihi ära. Teises toas jäi mäng taas teise kätte ja pärast ruutukäiku, millele lauast kuningat ei mängitud, lülitus West väiksesse ristisse. Ost kõpsas ässa kinni, tuli ruutuga üle ja sai teise löögi, ning ristitihi tuli ka veel ära anda.
Seega: kui sa käisid avakäiguks väikese risti, viigistasid jao, kui sa käisid ♣E, siis kaotad jaost 2 IMPi, kui käisid midagi muud, kaotad 11 IMPi.


Kokkuvõttes: kui sinul, erinevalt minust, oli kaardijumala käsi pea kohal, ja kõik kolm probleemi õigesti lahendasid, siis palju õnne, sa vähendasid kaotuse 57 IMPi pealt 7 IMPi peale ja midagi jääks kripeldama!

No comments:

Post a Comment