Sunday, August 7, 2016

7. august

Kui eelmine jagu oli umbes segapaarika eelviimases voorus, siis päris viimases voorus sattus mulle ette veel üks mängutehnilist lähenemist nõudev probleem:



Nord avas kolmandalt käelt 3♠ - ja kuigi selliste tõkete peale kehtib üldiselt hea põhimõttena see, et „kui sul on võimalik pakkuda 3NT, siis paku“, valis mu partner siiski kontra. Nüüd oli mul küsimus, et mida pihta hakata – kaalusin ka pakkumisi „pass“ (=+500) ja 3NT (=+600-+630), aga „ei julgenud“ ja pakkusin oma ainsat neljast masti. Kati tõstis selle geimi ja seega saingi mängida pealtnäha üsna lootusetut lepingut.

Avakäiguks tuli ♠K, mille võtsin ja hakkasin siis otsast menetlema: ehk siis võtsin ässa, käisin ärtu pildi alla ja väikese ruutu – mis tõi kaasa esimese hea üllatuse selle näol, et ♦K oli lõikes. Ja seejärel asja lähemalt vaadates, tuvastasin, et mul on võimalus see leping siiski ära võita. Isegi kaks võimalust – mis antud kontekstis muutis asju ainult keerulisemaks. Nimelt kui risti jaguneb nii, et mõlemad ristipildid on Südil – või siis Hx Nordil – õnnestub muud mastid ära elimineerida ja risti lahendada ühe kadujaga – lihtsalt tuleb ära arvata, kas jooksutada väike risti vastu soldatit või mängida äss-väike (singelpildi korral Nordil pole vahet). Ja kuna Nord oli tõkestanud käsi, siis paigutasin ka selle õigesti: Niimoodi

No comments:

Post a Comment