Tuesday, August 2, 2016

2. august

Võsu bridžinädal kulges seekord suht keskmiselt: nädala jooksul laekus kaks esikohta (esmaspäevane maksipaarikas ja GP III sessioon) ning üks teine koht (võistkondlik), kõik muud tulemused olid ka üle 50% - ning endale üllatuslikult sain nädala koondarvestuses 3. koha, hoolimata sellest, et individuaalturniire ei mänginud.

Teise GP-paarika keskel tuli mulle ette selline jagu, kus tuli otsustada, kas panna Lightneri kontra või mitte. Minul oli

♠KS4
♥E987
♦8752
♣Ä5

Ja vastased pakkusid ühepoolselt (minu vasak käsi alustas)

1♣       2♣
2♦        2♠
3♣       4NT
5♥       6♣

Ühesõnaga on mul nüüd võimalik tellida partneril pajakäik. Matšis ei oleks sellega erilisi probleeme – kuid maksipaarikal võid sa teha normaalsest tulemusest põhja: keegi ei ütle, et väljamängijal pole pajasinglit või et saal ei mängi 6NT teisest käest/ilma lightnerivõimaluseta. Nimelt vastaspaariks oli Marie Tempel – Rasmus Zalite, kes kumbki ei ole just eriti kogenud bridžikäsi ja lisaks sellele nägid teineteist umbes esimest korda.


Tagantjärele mõeldes tundub, et oleksin pidanud vaatama oma 10pp-i ja kontra ära panema, saagu või sitem, aga laua taga „ei julgenud“ ja lasin selle asja rahulikult läbi. Tulemuseks oli ärtukäik Luksilt ja pärast risti ässa mahaajamist sai väljamängija 4 ristit, 5 ruutut, ♥ÄK ja ♠Ä, ühesõnaga võitis lepingu. Jagu oligi selline, et lauas on ♠ÄE ja väljamängijal teine pajakaduja – ja kuigi kontra järel võib Rasmus pakkumise parandada 6NT-sse, mille vastu kaitset pole (ma küll ei usu, et ta seda teeb), siis andis ka 6♣= meie vastastele teenitud maksi – KÕIK ülejäänud paarid mängisid trumbitageimi. 

Nii et selline baranka siis….

No comments:

Post a Comment