Thursday, March 29, 2012

29. märts

Järgmises BBOs mängitud jaos võis West end vastast kontreerides päris mugavalt tunda – kolm kindlat tihi, neljane trump pika käe taga ja 2-üle-ühe pakkunud partner:

♠94
♥ÄT4
♦ÄS9743
♣T5

♠ÄST62
♥32
♦E8
♣KE82
W, EW
♠73
♥KS98765
♦KT62
♣-

♠KE85
♥E
♦5
♣ÄS97643


W_____N_____E_____S
1♠____pass___2♥____3♣
pass___3♦___pass___4♣
DBL__pass…

Kaitse algas ♥3 käiguga, mille võttis laua äss ja jätkati väikse padaga ♠K ja ♠Ä alla, ning West pani lauda oma teise ärtu. Ning nii veider, kui see ka ei tundu, lasi see käik lepingu välja! Hoolika mänguga saanuks väljamängija 10 tihi kotti ajada, kusjuures selle jaoks ei tule teha midagi väga erilist, valida tulnuks suhteliselt automaatne liin.

Tegelikult mida pidanuks West tegema, on see, et kui ta sai ♠Ä-ga tihi sisse, tuli teha selline ebainstinktiivne käik nagu trumbipildi lauale panek. Loomulikult oleks psühholoogiliselt mugavam, kui õnnestuks ärtuga partneri kätte üle saada, et ta trumbi läbi käiks, aga vaadates toimunut, on kaks väga tõenäolist ohukohta – väljamängijal ei pruugi olla ärtut ja/või partneril ei pruugi olla trumpi, sest väljamängijal on vähemalt kuuene risti ja neljane pada (või partner oleks toetanud).

Kuigi ♣K käik näiliselt kaotab tihi, siis see tegelikult ei ole nii. Väljamängija peab vabanema padakadujatest ja kui ta on trumbanud laua ♣T-ga, muutub ♣8 juba selliseks nupuks, et tihi tuleb tagasi, ning kuna Westi käes on suurem kahvel, ei saa teda ka sisse visata. Väljamängija võib nüüd küll trumbi ühe kadujaga lahendada, aga see tähendab omakorda seda, et ta annab ära kaks padatihi (pisut hoolsust on vaja siiski üles näidata, et mitte jääda padas sarnasesse sisseviskesse - ♣E-ga tihi saades ei tohi ärtut käia, kuna see aitab väljamängijat elimineerimisel).

Sellist olukorda tuleb tegelikult suhteliselt tihti ette, kus löökide takistamiseks on vaja käia kõrge trump, mis pealtnäha kaotab tihi, kuid tegelikult mitte (sest hilisemad löögid edutavad järgmise kaardi), ning tihi tuleb tagasi, sageli kasumiga. Nii et tasub silmad lahti hoida.

Reaalselt laua taga väljamängija ei leidnud parimat plaani ja käis lepingus taha (isegi kaheta), aga selle detailid pole põrmugi nii huvitavad kui see, mis oleks võinud olla.

2 comments:

  1. Kas mitte va~ike risti kuninga asemel ei toimix samuti piisavalt ha"sti...

    ReplyDelete
  2. Ei. Väljamängija saab mängida näiteks nii: ruutuäss-ruutulöök, padaemand-padalöök, ärtulöök ja visata viimase pajaga välja. West ei saa ristit käia, kuna see jätaks ta trumbitihist ilma, seega käib ta viienda paja ja tekib taas samasugune kolme kaardi lõppseis, kus Westil on KE8 ja Südil ÄS9 ning väike trump südilt viskab Westi sisse

    ReplyDelete