Saturday, April 13, 2019

13. aprill - mõnikord võib kadujaist vabaneda täiesti üllataval moel


Esmaspäeval Tartu klubis tuli kätt proovida natuke pingutatud ja pealtnäha üsna lootusetu geimiga



Kaitse alustas kahe pajaringiga, mida ma lõin. Kuna midagi tarka nkn teha ei olnud, siis läksin ristiässaga lauda ja käisin sealt väikese trumbi – ning kui Ostist tuli emand vahele, võtsin selle ässaga ja mediteerisin edasi. Selle käigus jõudsin järeldusele, et kuigi leping tundub väga lootusetu, siis on olemas siiski variant see ära võita – see eeldab, et Ostil on 7-1-2-3 jaotus ja kas kaks ruutupilti, või kaitse teeb vea. See võimaldab mul risti ära elimineerida ning Ost ruutus sisse visata.
Seega alustasin väikese ruutu käiguga laua ässa alla (kui Ostis on ♦Kx, siis ta ei pruugi taibata, et see on see koht, kus deblokeerima peab). Jagu küll ei olnud selline, kuid West eksis ja pani pildi vahele, misjärel ma sain võtta ässa, elimineerida ristid ja jätkata uue ruutuga, ning West oligi lõhkise küna ees. Kui ta mängib pildi, tõmbab ta selle käigus maha partneri soldati ja ma vabanen ruutukadujast, kui ta mängib väikese (nagu ta mängis), jääb partner soldatiga sisseviskesse – mõlemal juhul on leping väljas. 
Mängu käik siis SIIN

Hiljem mõtlesin jaotuse üle järgi ja leidsin, et kõige huvitavam oleks olnud mäng siis, kui Ostil oleks ruutus olnud ♦Ex. Oletagem, et ta ei deblokeeri seda ja West ei pane pilti vahele. Seega ma mängin lauast ässa, võtan ära ristid ja käin nüüd väikese ruutu laua kümne suunas – ja nüüd peab West olema piisavalt nutikas, et oskama sinna peale mängida ♦KS-st kuninga ja sellega teostama crocodile coup’i.

No comments:

Post a Comment